Loppusyksyn kuulumiset

Lappeenrannan tiedekirjasto.
Lappeenrannan tiedekirjasto.


FUNin syksyn toinen kokous pidettiin lähikokouksena Turun yliopiston kirjastossa. FUN keskusteli mm. Kopiostosta, tilastoinnista sekä avointen kotimaisten tiedelehtien ja FinELibin tilanteesta. Lisäksi kokouksessa kuultiin Finna-vision esittely.

Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskuksen (OSC) johtaja Pekka Olsbo valittiin Museo- ja tiedekeskus Luupin johtajaksi, ja OSC:n edustajaksi nimettiin OSC:n varajohtaja ja palvelupäällikkö Irene Ylönen. Lisäksi pitkään FUNin toiminnassa mukana ollut Turun yliopiston kirjaston johtaja Ulla Nygrén jää eläkkeelle joulukuun alkupuolella. Turussa FUN kiitti häntä pitkäjänteisestä työstä FUNin ja yliopistokirjastokentän hyväksi. Nyt syksyllä ja vuodenvaihteessa saammekin siis uusia edustajia mukaan FUNin toimintaan.

FUNin työryhmät ovat jatkaneet työtään aktiivisesti koko syksyn ajan, ja vielä ennen joulua FUNin RRS-asiantuntijatyöryhmä esittelee toimintansa tuloksia FUNin jäsenille. Lokakuussa järjestettiin webinaari FinELibin kanssa, ja toinen tapaaminen on tammikuussa 2024. FUNin vuoden 2023 viimeinen kokous on 14. joulukuuta.

 

Leave a Comment