FUNin uudet edustajat

Vuoden 2024 alussa FUNiin saatiin kaksi uutta edustajaa: kirjastonjohtaja Heli Kautonen aloitti tammikuussa Turun yliopiston kirjaston johtajana ja palvelupäällikkö Tua Hindersson-Söderholm palasi helmikuun alussa mukaan FUNin toimintaan edustamaan Aalto-yliopistoa.

Tua Hindersson-Söderholm

Tua Hindersson-Söderholm

Toimin 1.8.2024 lähtien Aalto-yliopiston kirjastoaineistojen palvelupäällikkönä. Aalto-yliopistolla kirjastopalveluista vastaa kolme tiimiä, Oppimispalveluihin kuuluva Palvelupisteet-tiimi ja Tutkimuspalveluihin kuuluvat Avoimen tieteen ja ACRIS-tiimi, ja Kirjastoaineistot-tiimi. Vetämäni Kirjastoaineistot-tiimi, vastaa Aalto-yliopistoon hankittavan kirjastoaineiston valinnasta, hankinnasta ja käyttöön saattamisesta. Repussani minulla on pitkä ura HANKEN Svenska Handelshögskolanin kirjastossa, josta 10 vuotta kirjastonjohtajana ja korkeakoulun johtoryhmän jäsenenä. Viimeiset kolme vuotta olen työskennellyt avoimen tutkimuksen ja tutkimusdatanhallinnan kysymysten parissa CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksessa. FUNin osalta odotan erityisesti vertaistukea, sparrausapua ja mielenkiintoisia keskusteluja yliopistokirjastojen tulevaisuudesta.

Heli Kautonen

Heli Kautonen

Aloitin tammikuussa 2024 johtajan tehtävät Turun yliopiston kirjastossa. Edelliset viisi vuotta Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (SKS) kirjastonjohtajana ovat antaneet hyvän pohjan ponnistaa ylipistonmäelle, johtamaan vuorostani tämän Suomen ensimmäisen suomenkielisen yliopiston kirjastopalveluja. Skaalaamistaidot ovat toki tarpeen, onhan Turun monialainen yliopistoyhteisö suurempi, kirjasto henkilöstöineen ja kokoelmineen suurempi ja johtajan vastuut sitä myöden suuremmat kuin mistä minulla on työkokemusta. Mutta asiat ovat tuttuja, jolleivät SKS-vuosiltani niin ajanjaksolta, jolloin olin Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalvelut-yksikön palveluksessa. (Ja kaipa se valmiiksi väkerretty väitöskirjakin auttaa ymmärtämään yliopistoväkeä.) – Innostuneena liityn FUN-yhteisöön, tuttujen ja uusien kollegoiden seuraan jakamaan kokemuksia ja näkemyksiä siitä, missä olemme ja mihin olemme menossa. Uskon, että toisiamme tukien ja oletuksiamme sopivassa määrin haastaen pystymme yhdessä siirtämään seuraajillemme ja tuleville sukupolville sen, mikä yliopistokirjastoissa on tärkeintä.

 

Leave a Comment